De vrouw van vroeger

Auteur: Schimmelpfennig, Ronald
Originele titel: Die Frau von früher (2004)
Bezetting: 2 mannen / 3 vrouwen.
Nederlandse première: Theatercompagnie, 21 april 2006

 
Korte inhoud:
Alles is ingepakt. Een gezin staat op het punt te emigreren. Frank heeft werk gevonden aan de andere kant van de oceaan. Zijn vrouw Claudia en hun bijna volwassen zoon Andi gaan mee. Ze laten het leven dat ze tot dan toe hebben geleefd in de oude wereld achter. Ook Andi. Hij moet afscheid nemen van Tina, zijn eerste grote liefde.
Op de avond voor hun vertrek lijkt het alsof de tijd in hun leeggeruimde appartement stil staat. Het verleden is weg, de toekomst moet nog komen. Dan wordt er op de deur geklopt.
Voor de deur staat Romy. Ze was 25 jaar geleden Franks eerste liefde. Hij zong toen een nummer van The Beatles voor haar: ‘Love you forever and for ever, love you with all my heart, love you whenever we’re together, love you when we’re apart.’ Frank is Romy allang vergeten. Maar zij herinnert hem aan ‘hun zomer’: ‘Ik was zeventien, jij was twintig, en toen heb je gezworen dat je altijd van me zult houden.’
Wat gebeurt er wanneer een vrouw radicaal de haar beloofde liefde opeist? Wanneer ze de liefde serieus neemt? Met andere woorden: wat doet de tijd met ons en met de unieke kwaliteit van ons liefdesgeluk?

 
Fragment: De vrouw van vroeger

 
Voor volledige tekst (= 47 pagina’s à € 7,50): neem contact op met Tom Kleijn.

 
Voor opvoeringsrechten Nederlandse vertaling: neem contact op met
HENNEMAN AGENCY B.V. (professioneel theater) /
STICHTING BREDERO (amateurtheater)

 
Voor opvoeringsrechten originele tekst:
S.Fischer Verlag, Frankfurt am Main.